ANWB

We zijn lid van de ANWB en alle lof voor deze organisatie. Het blijkt dat we een camper supplement op onze standaard ANWB kaart hebben afgesloten. Was ik helemaal vergeten. Welliswaar liet de uitvoering hier in Spanje op zich wachten, want na pas 2 uur kwam een sleepwagen en werden wij naar hun basis gesleept. Ja hoor het is zaterdag en de sleepdienst is alleen maar sleepdienst, geen reparateur. Dat wordt maandag.

Nadat wij met de sleepdienst zijn vertrokken blijkt dat we naar Cambrils gebracht worden. Daar aangekomen bellen we met de Rabobank omdat we daar onze reisverzekering hebben ondergebracht. Echter blijkt dat we geen autovakantie onder deze vakantie hebben gebracht en aangezien we pech met de auto hebben wordt dit dus niet gedekt en zullen we ons noodzakelijk verblijf en transport naar hotel zelf moeten vergoeden. Maar ..., we hebben nog altijd de ANWB. En ja hoor onze camper supplement dekt ook het transport en de hotelkosten voor 2 personen. Er wordt gezorgd voor een taxi en wij zoeken een hotel. Maar zoals gezegd, we zitten in Spanje en de uitvoering, dus ook voor de taxi, laat goed lang op zich wachten, meer dan een uur. Inmiddels zitten we in een hotel en gaan we Cambrils maar verkennen.


We hebben een scooter gehuurd. Er was eerst verwarring bij het verhuurbedrijf, want ze stonden met een scootmobiel voor het hotel. Na wat heen en weer geklets werd besloten dat we met de chauffeur mee zouden rijden naar de zaak, zodaat we daar een echte scooter mee konden krijgen. Toen bleek dat die zaak niet in Cambrils lag maar helemaal in Salou. Dus toen we de scooter uiteindelijk hadden konden we helemaal terug tuffen naar het hotel. En maar goed dat we ook winterkleding en een waterdichte jas hadden, want het was koud en miezerde. Op zondag hebben we wat rondgetuft langs de boulevard en zijn we ook gaan kijken in of de garage eventueel open zou zijn, zodat we nog iets uit de camper konden halen. Maar helaas.

Maandagmorgen kregen we te horen dat de camper rond 13.00 uur klaar zou kunnen zijn. Ik nog even op de scooter naar de bandenspecialist om te bepalen welke band erop gelegd moest worden. Terug naar het hotel, spullen inpakken en de scooter werd daar gelukkiug opgehaald. Ook nu weer liet de ANWB een taxi komen en zijn we naar de garage gereden en ja hoor klokslag 13.00 uur stond de camper klaar en konden we op weg naar Amélie-Les-Bain-Palalda een toeristisch kuuroord waar ook de broer van Marjon woont.