We hebben komende van het Balcón de Despeñaperros gekozen onze eerste stop aan de kust in de plaats Cartagena. We kiezen voor een camping net buiten Cartagena Het is "Area Carravana's Home". Eigenlijk één grote parkeerplaats achter een voormalige autosloperij. Ze hebben daar wel alle voorzieningen en we maken vooral gebruik van de mogelijkheid om wederom de was te doen. De volgende ochtend besluiten we om door te rijden naar Torrevieja. Dat is vooral vanwege het feit dat we in Cartagena op geen enkele wijze onze camper prettig kunnen neerzetten om de stad verder met de fiets te verkennen.

De negenentwintigste dag brengt ons naar een camping in Torrevieja. De camping "Camperpark Torrevieja" ligt best wel uniek zo tussen de appartementen in. Echter de omgeving van de camping en vooral het strand vallen ons tegen. Het was heerlijk weer, maar het strand nodigt niet uit om even lekker te gaan uitruisten. De volgende ochtend is het heel mooi weer en we gaan naar het strand van Playa de La Mata in het noorden van Torrevieja. Op Google Maps en de bovenstaande website, lijkt er een heus strand te zijn met fijn zacht strand, maar ook daar valt het tegen. Er lopen op deze zondagmiddag lokale bewoners in dikke jassen over het strand en we besluiten om naar de Laguna Rosa te gaan.

In het hart van de regio Vega Baja del Segura in Alicante ligt een enorme roze lagune van 1400 hectare die deel uitmaakt van het natuurpark Lagunas de la Mata y de Torrevieja. Dit natuurverschijnsel, uniek in Spanje, wordt veroorzaakt door een bacterie die een roze pigment afgeeft in water met een hoge zoutconcentratie: in het geval van de roze lagune 350 gram per liter water, een cijfer dat sterk lijkt op dat van de Dode Zee.

We vinden een heel leuk plekje aan de rand van het natuurreservaat en we parkeren daar onze camper en genieten van het uitzicht en de cactussen die ons omringen.

Dan gaan we een wandeling maken en neem ik de drone mee. Terwijl we lopen volgt de drone ons en op een gegeven moment zie ik een doorgang richting de Laguna. De beelden die ik maak zien er op het kleine scherm al heel mooi uit. En wat ik hoopte kwam ook uit. De Laguna is echt roze. De muziek onder de video is van: Alice Phoebe Lou en het nummer heet Deep Blue Sea. Deze dame heb ik ooit eens kort ontmoet tijdens een straatoptreden van haar in Berlijn, waar ik voor een workshop van Loesje was.

Altea, Albir, L'

Op dag 30 zijn we  terecht gekomen in Altea of Albir, L', dat is afhankelijk van waar we op de camping staan. Altea is gelegen langs de kust van de Middellandse Zee en wordt bereikt als je Benidorm links, of afhankelijk welke richting je uit rijdt, rechts laat liggen en even verderop gaat staan. Om in Altea te komen vanaf deze  duurzame bestemming midden in de natuur neem je de N-332 richting Alicante. Altea is gelegen in de provincie Alicante en maakt onderdeel uit van de Comarca Marina Baja.

Wat je in iedere geval moet zien als je Altea bezoekt, heb ik me laten vertellen, is de hoog gelegen kerk van Altea de ´Iglesia parroquial de Nuestra Señora del Consuelo´. Deze kerk is gelegen op het hoogste punt van het centrum en is in de wijde omgeving te zien is. De koepels, die belegd zijn met blauwe tegels, maken het een unieke publiekstrekker van de Costa Blanca. We gaan daar morgen naar toe!

Maar vandaag 5 december 2022 maar weer eens de drone uitgelaten op het Cap Negret Strand. Het is een van de langste stranden van Altea, want het is bijna 2 kilometer lang. Dit strand is meer dan 10 meter breed en bestaat uit hoofdzakelijk grind en stenen. Het is meestal een rustig strand, ze zeggen zelfs in de maand augustus, je kunt er lange wandelingen  maken, wat yoga oefeningen doen ... wandelen, watersporten beoefenen, een scooter huren of eten in een van de strandbars. Maar ook gewoon lekker niksen.

Kerken in Altea

Zoals gezegd gaan we vandaag op bezoek in de´Iglesia parroquial de Nuestra Señora del Consuelo´ een kerk die je gezien moet hebben als je toch in Altea bent. Zo gezegd zo gedaan. Na alle ochtendrituelen zijn we op de fiets gestapt en volgen de navigatieapp waar ik het adres heb aangeklikt. Na 6 kilometers rijden denken we dat we er toch zo moeten zijn en dan blijkt dat ik een heel andere kerk heb aangeklikt namelijk 'Parroquia de Santa Ana' op de Placa de L'Esglésla in Altea La Vella, uiteindelijk 9 km fietsen. Ik zeg tegen Marjon dit moet heel mooi zijn. Dat klopt, maar het is wel bergop en we zijn kapot als we boven komen.

De kerk gevonden

De vorige kerk blijkt dus duidelijk de verkeerde kerk te zijn. Dat blijkt als we terug naar beneden rijden en ergens aan de boulevard in Altea iets te drinken nemen op een terras. Ik zoek nogmaals in mijn telefoon naar de juiste kerk en dan blijkt dat we er 400 meter vandaan zitten.

We gaan het wagen en stappen weer op de fiets. Maar al gauw blijkt dat we ook hier de hoogte in moeten gaan en we parkeren de fiets ergens en gaan te voet verder. Onderweg nar de kerk zien we een leuk terrasje en daar gaan we op de terugweg lunchen.

Helemaal boven aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over de baai van Altea en de kerk. Deze kerk ligt op een plein waar ook diverse terrasjes zijn en het een drukte van jewelste is. Logisch, iedereen wil deze prachtige kerk zien en genieten in de zon van een biertje, wijntje of iets anders.

Na het bezoek in de kerk, waar je heel veel verschillende zijaltaren en een fantastisch hoofdaltaar hebt zijn we nog wat gaan rondwandelen in de leuke kleine schilderachtige straatjes. Wat opvalt is dat er veel kunst op straten te zien valt, maar zo prachtig zijn ook de borden salade en pizza opgemaakt. Langzaam aan gaan we weer naar beneden wandelen en terug naar de camping. Daar genieten we nog van een laat en zwak zonnetje. Morgen belooft een heel zonnige dag te worden en dat betekend dat we een luie daag gaan beleven. Genieten!