Renesse is al sinds 1969 een plek waar we graag komen. Mijn eerste vakantie als 16 jarige was in Renesse. Ik ben daar jarenlang teruggekomen en heb in de zomers gewerkt als barkeeper of DJ. Ook mijn vrouw kwam bendetijd veel in Renessen en waarschijnlijk was het onvermijdelijk dat we elkaar daar hebben ontmoet.

Voor dit jaar hebben we gekozen voor Vakantiepark Schouwen een mooi en kleinschalig park waarom volop camperplaatsen te vinden zijn. We hadden een mooie plek met genoeg schaduw en dat was heel prettig als je een hele dag op het strand in de volle zon bent geweest.

Renesse is een prachtige badplaats op het eiland Schouwen Duiveland. Was het vroeger vooral bekend om de uitgaansplaats voor de losbandige jeugd, is het nu vooral een gezellige familiebadplaats voor iedereen, jongeren, ouderen en gezinnen met kinderen hebben het hier  uitstekend naar hun zin. Ook wij hebben die 10 dagen genoten.

Ik had uiteraard ook mijn drone bij mij. Deze drone zal in de komende trips een belangrijke rol gaan spelen bij de vakantieverhalen die ik hier met jullie wil delen. Hieronder heb ik twee korte video's geplaatst die ik in die 10 dagen heb gemaakt. De eerste is een fietstocht van Renesse naar Burg Haamstede waar we de Vuurtoren hebben bezocht. De tweede video heb ik gemaakt tijdens een toertje met de quad die we over het eiland Schouwen Duiveland hebben gemaakt. De Plompe toren op Koudekerke is het onderwerp geworden. De drone deed het fantastisch ondanks de straffe wind van windkracht 5-6. De Plompe Toren is een kerktoren aan de Oosterschelde, een paar kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede. De toren is het enige restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp op Schouwen-Duiveland. Na het bezoek aan de Plompe Toren zijn we doorgereden naar Brouwershaven waar we een heerlijk ijsje hebben gegeten.