Mooi weer

Na een paar dagen regen onderweg en veel bewolking zien we eindelijk de zon gloren aan de horizon. Waarschijnlijk heeft het met Spanje te maken en daar heeft het mee te doen. Spanje en Portugal zijn onze eindbestemmingen voor deze eerste overwintertrip die we aan het maken zijn.

Nauwelijks een half uurtje onderweg en daar komen we een wegafsluiting tegen. We moeten dus omrijden. Niks aan de hand denken we. Maar onze navigatie laat ons in de steek en weet de weg niet meer. We horen tientallen keren de vriendelijke computerstem zeggen "keer om", "keer om". Na bijna 14 kilometer lijkt het of we de weg weer gevonden hebben. Maar dat blijkt ijdele hoop. We worden door ellenlange eentonige bossen van "Des Landes" gestuurd. Maar niet getreurd ... de zon schijnt.

Spanje

En ja hoor de navigatie heeft de weg ook weer gevonden en na een omweg van 45 minuten zijn we de grens van Frankrijk naar Spanje gepasseerd. We kunnen naar een korte stop verder naar Bilbao en naar de camperplaats "Bilbao Kobetamendi Motorhome Parking" waar we op aanraden van andere camperaars een reservering voor hebben gemaakt om zeker te zijn van een plaatsje met een prachtig uitzicht over de stad Bilbao.

Na gesetteld te zijn op een plaatsje "first row" zoals we wilden besluiten we om een wandeling te gaan maken in de binnenstad van Bilbao. Bilbao is een stad die in een enorm tempo aan populariteit aan het toenemen is als stedentripbestemming. Ooit was dit een grauwe industriestad, maarr nu een stad waar cultuur en kunst hand in hand gaan. Sinds de komst van het Guggenheim museum spreekt men ook wel eens van het Guggenheim effect. Dankzij de komst van dit museum is Bilbao helemaal hot, wat zorgt voor een groei in het aantal toeristen en een duidelijk hogere waardering voor de stad op het gebied van leefbaarheid.

Het museum Guggenheim waar we naar toe willen is dus een reden waarom we 2 dagen op deze camperplaats blijven en het rustig aan gaan doen, om van de spaanse gastvrijheid en de zon te gaan genieten.