En alweer pech

We rijden weg uit Amélie-les-Bains en gaan richting Perpignan de snelweg A9 op. En ja hoor bij kilometer bordje 268 alweer een klapband.

We worden hier in Frankrijk veel sneller van de weg af geholpen dan de vorige keer in Spanje. Hoewel de afgesproken tijd van 15.00 uur kunnen jullie weer rijden niet gehaald werd, waren we blij dat we weer verder konden. Met alle vrees in onze gedachten. Want stel je voor.

Avignon

We kunnen om een uur of half vijf vertrekken. Er zit zit een nieuwe band op, de tweede in vijf dagen tijd. De ANWB wist ons te vertellen dat ze dit nog nooit mee hadden gemaakt. We gaan het thuis eens verder onderzoeken, hoe dat nou zit met de APK en de kwaliteit of ouderdom van banden.

We plannen om ergens in Nimes een camperplaats bij een particulier te bezoeken, echter komen we in het donker aan en we vinden de hele camping niet. Dus we rijden door naar de volgende. We vinden een Camping-Car Park in Remoulins. Echter blijkt het hebben van een account bij deze organisatie niet voldoende. Je moet ook nog een fysieke Pass'Étapes kaart hebben met voldoende saldo erop. Dus we rijden weer door en nu naar Avignon Camping Bagatelle. Daar komen we uiteindelijk om 22.30 uur aan. Gelukkig hadden we in Remoulins bij een foodtruck een heerlijke pizza kunnen kopen, vlak voor dat ze weer opbraken, dus honger hadden we niet.

De volgende ochtend breken we weer op nadat we het ontbijt met een heerlijke baguette hebben verorberd. De tocht gaat verder.

Camping-Car Park

Nadat ik de site van Camping-Car Park eens goed bestudeerd heb en mijn account goed heb doorgenomen, zie ik dat er best wel veel camperplaatsen via hun te boeken zijn. Dit zijn volgens mij allemaal voormalige Municipale campings. Ze beheren momenteel meer dan 300 camperplaatsen door heel Frankrijk. We gaan naar een camperplaats in Villié-Morgon. Daar aangekomen bellen we het nummer dat op de incheckzuil staat en een vriendelijke dame die gelukkig goed Engels spreekt heeft ons goed geholpen. En jawel onze Pass'Étappes card kwam uit de machine gerold, met voldoende salo op het account zodat we ook naar binnen konden. 

We hebben de nacht daar doorgebracht en die was koud, zo koud dat aan de buitenkant de ijspegels aan de camper hingen (stom genoeg geen foto's gemaakt). Onze afsluiter op de vuilwatertank zat ook vast gevroren en we besluiten om dat maar ergens onderweg af te handelen.

We gaan weer op pad en besluiten ongeveer 280 km verderop in het dorp Contrexéville ook weer bij een Camping-Car Park site te gaan staan. En daar ligt sneeuw. We hebben het gevoel dat we om moeten keren en terug naar de zon moeten gaan. Maar we willen ook heel graag de feestdagen doorbrengen met de kinderen en kleinkinderen, want we missen die best heel veel. Kids we komen eraan!

Luxemburg / België

We gaan deze een na laatste etappe en op de 44ste dag richting Luxemburg/Belgische Ardenne. We weten nog niet waar we uitkomen. Onderweg willen we nog boodschappen doen en we maken een stop in Ingeldorf een klein dorpje met een supermarkt die helaas dicht was. Maar naar buiten kijkend was het landschap best wel mooi en ik besluit weer eens om een klein stukje te vliegen.


Het is wel heel erg grijs geworden en het is jammer dat het kerkje in een lelijk stukje industriegebied ligt, maar goed. Dan besluten we om door te rijden naar La Roche. Iets meer kilometers maken dan gepland, maar dan hoeven we morgen de laatste etappe van deze trip nog maar 232 kilometers te rijden en dan zullen we hopelijk vroeg in de middag thuis zijn.

De laatste etappe

We zijn bijna thuis. Nog maar een paar honderd kilometer. Terugkijkend was het een heel avontuur. We hebben een aantal keer pech onderweg gekend, eerst hadden we een lekkage van het dak. Toen we daarvoor spullen gingen halen bij een Leroy Merlin (zoiets als de Gamma) kregen we pech aan de startmotor die er onderuit was getrild. Later bleek dat twee bouten compleet waren afgebroken. Wat ons sowieso was opgevallen was dat de camper steeds meer aan het trillen was tijdens het rijden. Omdat we noodgedwongen toch al langer op de camping in Armacao bleven hebben we de lekkage aan het dakluik verholpen en in een garage iets verderop dan Armacao werd de startmoter vakkundig gereparreerd. Over pech hebbende, op het moment dat we lekker een paar dagen in Spanje hebben verbleven in Altea kregen we de eerste klapband onderweg. De camper was al steeds meer aan het trillen en op en neer aan het gaan op de weg, maar wij dachten dat dat te maken had met de harde wind. Plotsklaps een hoop lawaai en Marjon zette de camper snel op de zeer smalle vluchtstrook neer. Jawel hoor een lekke band. En ja het was weekend en net na een feestweek, dus in Spanje wordt niks gedaan. We hebben twee nachten in Cambrils overnacht. Trouwens de hulp die we van de ANWB hebben gehad is fantastisch te noemen.

Nadat de band gerepareerd was zijn we doorgereden naar Amélie-Les-Bains en hebben daar een paar nachten bij familie heerlijk zitten bijkomen. Op donderdagochtend zijn we weer vetrokken uit Amélie-Les-Bains en nauwelijks op de snelweg A9 kregen we een 'echte' klapband. Tot nu toe hopelijk het laatste pechgeval. In Frankrijk werd trouwens sneller gehandeld dan in Spanje en we zijn lekker op weg naar huis gegaan. Als we terugkijken dan denken we dat we in Altea een fantastische plek hebben gevonden om vaker nnaar terug te gaan. Een heerlijk klimaat en de komende week een temparatuur van 20 graden. Morgen helaas verder naar het koude en natte Nederland. Maar we zijn eigenlijk wel heel blij dat we met de feestdagen onze kinderen en kleinkinderen weer zien. Want die hebben we wel heel erg gemist, ondanks de live Whatsapp video-calls.

Thuis

We zijn thuis. Alles is uit de camper gehaald en we snappen niet dat we zoveel spullen in de camper hadden liggen. Wat nu nog rest is het opruimen van wat zaken, de was doen en weer lekker gaan genieten van het thuis zijn. Woensdag zien we de kleinkinderen weer en dat is goud. Morgen wacht mij een flinke klus. Ik moet de vuiligheid van ruim 6 weken rondrijden er vanaf gaan wassen, zodat de camper weer gaat blinken. Tot de volgende trip!