De meeste mensen hebben maar een weekje vakantie in mei. Dit jaar is dit gepland van 30 april tot 8 mei. Veel mensen vinden dat te kort om naar Spanje of Frankrijk te gaan. Maar wat dacht je van de Eifel? Deze regio in Duitsland ligt dichtbij en toch heb je het gevoel of je ver weg in het buitenland bent. 

De Eifel

Ik heb hier een aantal campings waar je prima voor een weekje naar toe kunt gaan met de camper.

Camping Schafbachmühle
De "Schafbachmühle" is een zeer rustig natuurgebied ver weg van de landweg in een beboste vallei. Een beek met vijvers zorgt voor een gevarieerde en unieke natuurlijke omgeving. De camping Schafbachmühle ligt direct aan het "Nationalpark Eifel" en voldoet aan hoge eisen met voorbeeldige sanitaire voorzieningen, waaronder een spoelruimte, wascabines, chemisch toilet, evenals wasmachines en drogers.
Voor een week op een camper standplaats betal je ongeveer € 160,- als je met 2 volwassenen bent. Prijs is onder voorbehoud en op de website te vinden.
Ben je lid van ACSI kijk dan op deze pagina


Camping Oosbachtal
Deze camping is niet zo heel groot, maar wel heel knus. Vanaf de camping kun je mooie wandeltochten maken, maar je kunt ook naar het nabijgelegen dorp wandelen waar je een aantal winkels kunt vinden. Er is een restaurant waar je traditionele Duitse gerechten kunt eten! Campers en tenten staan op afzonderlijke velden, waarbij de bomen voor de nodige beschutting zorgen. Verder heb je vanaf de camping mooi uitzicht op de beboste heuvels van het Kyllwald. Stoeltje uitklappen, flesje wijn open en genieten maar!

Voor meer info kun je terecht op Camping Oosbachtal


Camping Zur Winneburg
In Cochem is een zeer kleine Camping Zur Winneburg, gelegen in het bos. Je vindt hier gegarandeerd rust, ruimte en vrijheid. Deze kleinschalige camping biedt plaatsen zonder schaduw en sommige met enige schaduw. Met ruim opgezette kampeerplaatsen is het mogelijk om op een rustieke en aangename wijze te kamperen. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Op deze camping moet of hoef je helemaal niets.
Meer info vindt je op de website van camping Zur Winneburg

Waarom kamperen in de Eifel?

De Eifel ligt lekker dichtbij en de campings in de Eifel zijn een perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en wandelaars. De Eifel is een ideaal gebied om te gaan raften, kajakken, fietsen of wandelen. Maar ook kent de Eifel meerdere prachtige steden vol met bezienswaardigheden. Kortom een uitstekend gebied om een korte vakantie van een week te houden en toch het gevoel te hebben lang weggeweest te zijn in het buitenland.

Geen camper? Geen nood!

Heb jezelf geen camper, dan is er geen nood. Je kunt onze camper huren. In de meivakantie van 30 april tot 8 mei 2022, huur je onze camper voor € 725,- en dan heb je ook nog 1.500 vrije kilometers. 

Tijd dus om NU een camper voor deze korte vakantie te boeken! Je kunt uiteraard naar de Eifel, maar wat dacht je van kamperen bij de boer? Of elke dag op een andere plek. De meivakantie is een perfectie week om Nederland of de Eifel met een camper te ontdekken. De prijs is een rekenvoorbeeld van 30 april tot 8 mei 2022. Andere datums kunnen een andere eindprijs geven. Kiujk even bij reserveren als je een andere periode de camper wilt huren.