Zorg er daarom voor dat je route niet te veel kilometers per dag bevat. Met de routegidsen van Camperroutes en Michelin kom je niet voor dit probleem te staan tijdens je eerste camperreis! Deze routes zijn speciaal voor de camperreiziger geschreven. Naast alle bezienswaardigheden staat de gids ook vol achtergrondinformatie over het gebied en de landschappen. Overnachten kan bij de aangegeven overnachtingslocaties uit de gids. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, waaronder Camperroutes - met de camper door Frankrijk, Camperroutes – met de camper door Italië en Michelin met de camper door Europa, met meerdere camperroutes door Europa.

Navigatiesysteem

In de camper zit ook een telefoonhouder. Daar kun je jouw telefoon met navigatiesoftware in plaatsen. Ga nooit alleen af op het navigatiesysteem. Soms kan de route anders zijn dan het navigatiesysteem aangeeft, met name in de bergen. Hier kent het navigatiesysteem de hoogteverschillen namelijk niet. De afstand kan hemelsbreed 2 kilometer zijn, maar met veel haarspeldbochten kan dit soms wel 10 kilometer worden. Het navigatiesysteem kan de weg ook altijd aanzien voor een doorgaande weg, terwijl je in werkelijkheid niet verder kunt rijden. Gebruik dus altijd je gezonde verstand wanneer je op navigatie rijdt en gebruik het vooral als basis tijdens het rijden. 

Campingadressen

Kijk ook eens of de app Campercontact iets voor je is. Campercontact is één van de grootste platforms voor camperlocaties ter wereld. Met ruim 35.000 camperlocaties in 58 landen bieden de app en website een schat aan reisinformatie voor camperaars. Verzameld voor én door een toegewijde community van camperaars.

Er staan drie soorten camperlocaties op Campercontact:

  • Camperplaatsen: overnachtingslocaties voor campers.
  • Campings: plaatsen op campings.
  • Serviceplaatsen: plaatsen waar campers vuilwater en cassettetoilet kunnen lozen en schoon water kunnen bijvullen. Overnachten is hier verboden.

Met Campercontact vind je altijd een camperlocatie die bij je past.