Amélie-Les-Bain-Palalda

Gevestigd langs de rivier Tech, op een hoogte van 230 meter in het hart van het ongerepte gebied Vallespir, staat het kuuroord van Amélie-les-Bains bekend om zijn zachte klimaat, en zijn hete sulfaatbronnen. Bij uitstek geschikt om heerlijk te ontspannen, en weer bij te komen! Met twee kuuroorden, de Romeinse Thermen en en de Thermen van le Mondony, kunnen in Amélie-les-Bains zowel patiënten voor een kuur als spa-liefhebbers terecht. In dit leuke stadje wonen de broer van Marjon en zijn vrouw.

We zijn op onze 39ste dag van deze trip de bergen in gegaan en daar heb ik mijn drone uiteraard losgelaten. Eerst zijn we naar het Het Kruisbeeld van Montbolo gegaan. Dit is een monument dat ligt op een rots 337 meter boven zeespiegel. Dit ijzeren kruis is ruim 8 meter hoog. Daarna zijn we nog hoger gegaan naar het dorpje Montbolo waar een oud kerkje staat. Dit dorpje ligt op ongeveer 570 meter, maar de bergen rondom kunnen wel 1.350 meter hoog zijn en er ligt zelfs sneeuw op.

Daarna ben ik nog even met de drone boven het dorp Amélie-les-Bains gaan vliegen en ook boven het riviertje dat midden door het dorp stroomt. 

Op donderdag de 15de zijn we weer vertrokken en na een gezellige tijd bij de familie is het tijd om in een paar dagen tijd terug naar huis te gaan. We zijn benieuwd wat onze volgende bestemming zal zijn. Want je weet maar nooit met een camper van 16 jaar oud.