Internetconnectie

Een slecht wifi netwerk dat ontzettend traag werkt op reis, vakantie, camping, strand of een andere plek? Of nog erger, helemaal geen internetverbinding! Dat is vanaf verleden tijd dankzij een MiFi router. Zo'n kleine handige apparaatje kan 10 apparaten tegelijk van supersnel en veilig 4G+ wifi voorzien waar jij maar wilt!

Portugal Internet connectie

In Nederland hebben wij dit apparaatje regelmatig gebruikt met een data sim kaartje van Always Connect. Maar de grote uitdaging bestond er voor ons in om ook betrouwbaar internet te hebben in Portugal en Spanje. Voor het vertrek vanuit Nederland vor onze eerste overwintertrip had ik al uiitgezocht hoe we het beste in Portugal een onbeperkt data verbinding konden hebben. We zijn in Nederland tenslotte verwend voor wat betreft internet en snelheden.

Maar Google is je vriend op het moment dat je iets wilt uitzoeken en ik kwan terecht op de website van Portugal Internet. Zij bieden een prachtige oplossing aan. Je huurt een data SIM-kaart voor een bepaalde periode. De SIM-kaart wordt in je telefoon, tablet of MiFi apparaat geplaatst en je gebruikt het Portugees mobiel netwerk om toegang te krijgen tot het internet, zonder roaming te betalen.

Wij hebben voor 10 dagen € 41,- betaald voor onbeperkt internet. Het systeem van prijsopbouw is even wennen. Je betaald voor de eerste 5 dagen € 5,- per dag, daarna € 3 voor dag 6 tot 9 en dan € 2,- voor dag 10 en meer. Hoe meer dagen je huurt hoe minder per dag je betaalt.

Spanje Internet Connectie

Hoewel we nog tot 28 november hier in Portugal verblijven zijn we toch al rond aan het kijken wat de mogelijkheden voor internet in Spanje zijn. En wat schets onze verbazing, zoiets als in Portugal blijkt ook in Spanje te te zijn Spain Internet. Dit lijkt sterk op de organisatie in Portugal. Huur daar je data-SIM kaart en krijg toegang tot het internet in Spanje zonder verdere roaming kosten of extra's te moeten betalen. Ook hier geldt dat deze gehuurde  data SIM kaart de beste oplossing is, als je een unlocked telefoon, of een dual-SIM telefoon, iPad/tablet, of een MiFi router hebt, waarin de data SIM kaart te gebruiken. Als je niet zeker weet of jouw telefoon/router ontgrendeld is, huur dan ook een draagbare WiFi hotspot.

Maar in ons geval huren wij van 29 november tot 9 december de kaart en betalen dan € 42,-. Voor dit bedrag krijgen we de kaart toegestuurd naar ons verblijfadres of een MRW Pickup Point. In ons geval kiezen wij voor dat laatste en dat wordt dan in Cadiz, want dat is onze eerste stop in Spanje.

Retour sturen van de data kaart

In beide gevallen stuur je aan het eind van je huurperiode de kaart retour naar de organisatie een een meegeleverde envelop. Porto hoef je dan niet meer te betalen.

Wij zijn zeer tevreden over deze oplossing voor intternet in Portugal of Spanje. Weet jij een goedkopere of betere oplossing, dan horen wij dat graag.