Benicàssim

We zijn uiteindelijk beland in het plaatsje Benicàssim beland op de camping Bonterra Resort. In 2003 zijn we ook eens in dit badplaatsje geweest en heb ik daar aan de boulevard een heerlijk visje met vanillesaus gegeten. We weet vinden we dit wel terug. Ondertussen zijn we na het plaatsen van de camper even naar het strand gelopen om te kijken of oude herinneringen boven komen. Ook heb ik mijn eerste VLOG hier in Spanje gemaakt. Kijken of ikzelf het wel leuk vind om te. doen. Je moet toch een keer een grens over.

Terug op de camping gekomen besluit ik om te gaan zwemmen, ze hebben tenslotte hier een overdekt en verwarmd zwembad. Daarna zijn we een Sangria gaan drinken in het restaurant.

De tweede dag

Na een nachtje slapen worden we wakker met een zonnetje dat we niet verwacht hadden. We. besluiten om de fietsen toch maar van het rek af te laden en een rondje te Benicàssim te gaan verkennen. We zijn in 2003 hier eens geweest met onze eerste camper een Hobby 600.

Op het moment dat we vertrekken is het zonnetje weg en is het grijs, grijs grijs in de lucht. Maar we gaan toch op stap en gaan richting boulevard. Met goede herinneringen in ons hoofd gaan we op pad. Nou je moet nooi herinneringen die heel mooi zijn gaan najagen, want dat valt altijd tegen. In de wintermaanden blijkt dit dorp aardig verlaten te zijn. De meeste winkels en terrassen zijn gesloten en de boulevard is leeg.

De camping Bonterra Resort is een fantastisch mooie camping. De toiletten en douches hebben vloerverwarming, de bar/restaurant is gezellig en kent ook een Happy Hour.  Benicasim/Benicassim is een dorpje van zon, zee, strand en bergen. Overal vind je sinaasappelbomen en amandelbomen en meer naar de bergen toe: olijfbomen en dennebomen op de hogere vlaktes. Benicassim ligt aan de Costa Azahar: de kust van de sinaasappelbloesem.

Onder de Spanjaarden is dit al sinds lang een geliefd vakantieoord, vanwege haar mooie zandstranden met schoon zeewater en de natuurparken in het gebied. Onder de buitenlanders is de Sinaasappelbloesemkust nog niet zo bekend. Maar voor overwinteraars zou ik het niet aanraden, er is momenteel niet veel te doen, eerder een doodse stilte. We zijn natuurlijk wel verwend na ons verblijf in Altea/Albir, want dat Spaanse dorp en camping Cap Blanch zou ik overwinetraars zeker aanraden. Morgen rijden we door naar Sitges.