Diefstal of inbraak is niet altijd te voorkomen, maar je kunt het de dieven of inbrekers wel een stuk lastiger maken. Wij geven je een aantal tips om onze camper veilig te gebruiken, zodat jullie vakantie niet op een ramp uitloopt.

Overnachten

Indien mogelijk: overnacht op een camping of camperplaats. Deze is een beetje voor de hand liggend, maar het veiligste is natuurlijk om altijd op een camping of camperplaats te overnachten. Ga je toch op een parkeerplaats bij een tankstation staan, kies voor een goed verlichte plek waar ook anderen staan. Iedereen kan elkaar dan een beetje in de gaten houden.

Opbergen van spullen

Berg al je waardevolle spullen goed op. Leg geen spullen met waarde in het zicht en neem belangrijke documenten altijd mee als je de camper verlaat. Maak het de inbreker zo onaantrekkelijk mogelijk. Wil je toch een aantal belangrijke spullen in de camper laten liggen? Leg dan niet alles op maar één plek.
Ga je weg, sluit dan de deuren, ramen en dakluiken. Zelfs een dakluikje kan voor dieven interessant zijn om naar binnen te gaan, dus zorg er ook voor het dakluikje te sluiten. Loop dus altijd even een rondje om de camper voordat je vertrekt.

Beveiligingsaccessoires in de camper

Om onze camper extra te maken hebben we onderstaande beveiligingsaccessoires aangebracht.

Extra sloten
We hebben een Bearlock en een HeoSafe geinstalleerd. De Bearlock is een vereiste zijn van de zekering. Een Bearlock is een stalen behuizing om de versnellingsbak met een stalen pin die de schakelbak blokkeert.
De HeoSafe is een extra deurbeveiliging waardoor jullie met een veilig gevoel de deur achter je dicht kunnen doen.

GPS-tracker
De camper is uitgerust met een GPS-tracker. Deze tracker is ingebouwd zodat wij na een melding van diefstal altijd kunnen bijhouden waar de camper op dat moment is. Wij gebruiken de tracker alleen indien sprake is van diefstal en jullie dit aan ons doorgegeven hebben.