Als verhuurder maken wij de watertank altijd volledig leeg en laten ook alle water uit de leidingen lopen. Dat doen we om te zorgen dat het water on de tank vrij blijft van bacteriën. Het water uit onze Nederlandse kranen is zo lekker dat het vergelijkbaar is met het duurdere flessenwater uit de bronnen. Dus je zou het water in de camper best wel kunnen drinken.

Advies

Wij adviseren om voor het drinken van een glaasje water of het zetten van koffie en thee, dit toch te doen met flessenwater. Hoewel je natuurlijk dan met al die flessen moet zeulen en ze ook weer leeg mee terug moet nemen vanwege afval en/of statiegeld. Maar je kunt ook een kleine jerrycan mee nemen en die ter plaatse per drinkwater allen. Dan ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Het water in de watertank mag hier in Nederland dan drinkbaar zijn, maar dat weet je niet van het buitenland. Dus gebruik dat water alleen voor de afwas of eens een keer een douche te nemen.

E als je de watertank dan eens een keer moet vullen, zorg dan dat je dat met een schone slang doet. Maak het uiteinde van de slang op de camping goed schoon, laat het water eerst even lopen voordat je de tank vult. Gebruik voor het vullen in ieder geval niet de kraan die bij de stort van het chemisch toilet staat. In sommige landen is dat niet drinkbaar. En van verontreinigd drinkwater kun je goed ziek worden.

Onderweg

Als je een eind moet rijden of je bent onderweg naar de volgende bestemming dan zouden wij ook adviseren om zo weinig mogelijk water in de tank mee te nemen. Dat scheelt voor het gewicht tijdens het rijden.