Veel gestelde vragen

Hier vindt je de antwoorden op onze veel gestelde vragen. Mocht je vraag hiermee nog niet beantwoord zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Klik op de vraag en het antwoord daarop wordt getoond.
 • Hoe werkt het reserveren van de camper?

  Wil je onze campers reserveren voor jouw droomvakantie naar de zon of een leuke stedentrip? Via de pagina reserveren kun je in de agenda’s de beschikbaarheid van de camper controleren. Als de camper nog beschikbaar is op de door jou gewenste data, dan kun je via kalender een reserveringsaanvraag indienen.

  Zodra de door jou voorgestelde huurperiode akkoord is ontvang je een bevestiging per e-mail. Maak vervolgens de reservering definitief door de gevraagde aanbetaling te voldoen. Het resterende deel betaal je 8 weken voorafgaand aan de huurperiode.

 • Is de camper verzekerd?

  Ja, onze campers is all-risk verzekerd, zo ben je verzekerd voor schade en ongevallen en kun je rekenen op 24/7 pechhulp. Mocht je via een van de verhuurplatformen gaan huren dan kun je via hun eigen risico en borg verlagen. (zie bij Camptoo of bij Goboony)

  Reisverzekering
  Het is verstandig om zelf een reisverzekering af te sluiten voor jouw eigen bezittingen en voor eventuele medische hulp in het buitenland. Dit valt niet onder de dekking van onze verzekering voor de camper.

  Annuleringsverzekering
  Mocht je onverhoopt de reis moeten annuleren, dan kun je annuleren en zullen de annuleringsvoorwaarden gelden. Een annuleringsverzekering is daarom altijd aan te raden. Neem hiervoor contact op met een verzekeringsmaatschappij.

 • Is een vooruitbetaling nodig om de reservering te bevestigen?

  Zodra camperhome2go akkoord is met de door jou voorgestelde huurperiode, wordt de reservering door ons bevestigd. Om je reservering tot een definitieve boeking te maken, vragen wij je een vooruitbetaling te doen van 50% van de huursom. De andere 50% + eventuele servicekosten, dien je 8 weken voorafgaand aan de huurperiode te voldoen.

 • Wanneer kan de camper worden opgehaald en weer ingeleverd worden?

  Voordat jullie vakantie gaat beginnen ontvang je van ons een e-mail met de afgesproken ophaal- en inlevertijd. Standaard (in het hoogseizoen) zal de camper op zaterdagmiddag rond 14.00 uur voor je klaar staan en kun je de camper aan het einde van de huurperiode op zaterdagochtend voor 10.00 uur weer inleveren.

  Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid aan jouw campervakantie begint, daarom nemen we bij het ophalen van de camper alle ins en outs met je door. Samen controleren we de staat van onderhoud, kilometerstand, aanwezige inventaris en andere bijzonderheden, waarna jullie kampeervakantie kan beginnen.

  Voordat je kunt vertrekken dien je nog de borg van € 1.000,- te voldoen. Dat kan per tikkie of door uiterlijk de dag ervoor op onze bankrekening te storten.

  Ook bij het inleveren van de huurcamper controleren we de camper weer, zodat de huurder na jou ook is verzekerd van een fijne vakantie.

 • Hoeveel vrije kilometers zijn in de huurprijs inbegrepen?

  Per week heb je 1.500 vrije kilometers, zodat je de vrijheid hebt om prachtige steden, dorpen, bossen, bergen en stranden te ontdekken! Voor elke extra kilometer betaal je € 0,22.

  De extra verreden kilometers worden aan het eind van de huurperiode verrekend met de waarborgsom.

 • Pech onderweg en dan?

  Wij onderhouden onze camper perfect en daardoor proberen we pech zoveel mogelijk te vermijden, maar het kan voorkomen. Erg vervelend natuurlijk. Daarom hebben wij voor onze camper pechhulp en vervangend vervoer geregeld via de verzekeringsmaatschappij NKC.

  In het geval van een ongeluk of als je pechhulp nodig hebt, dan kun je de alarmcentrale 24/7 bereiken. Zij zorgen er voor dat de wegenwachthulp zo spoedig mogelijk ter plaatse is bij pech in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Mocht de camper niet snel genoeg gerepareerd kunnen worden, dan regelt de alarm centrale vervangend vervoer voor je. In het geval van een ongeluk, pech of als je problemen ervaart met de camper, neem dan ook altijd contact met ons op.

 • Moet er ook een borg betaald worden?

  Als waarborgsom voor bijvoorbeeld eventuele schade, extra kilometers, aftanken of schoonmaak vragen wij een borg van € 1.000. De waarborgsom dient uiterlijk op de ophaaldag zelf te worden voldaan middels een betaalverzoek via Tikkie. Je mag deze ook vooraf storten op ons rekeningnummer (dit vind je op de reserveringsmail). Indien er geen schade of naheffingen verrekend hoeven te worden, dan ontvang je de borg binnen 2 weken na het eindigen van de huurperiode terug.

  Mocht je onverhoopt schade gereden hebben, dan kan het zijn dat wij extra tijd nodig hebben om de schade te (laten) beoordelen. De schade wordt dan verrekend met de borg.

  Mocht je via een van de verhuurplatformen gaan huren dan kun je via hun eigen risico en borg verlagen. (zie bij Camptoo of bij Goboony). Alle schade e.d. wordt via hun afgehandeld.

 • Zijn huisdieren toegestaan?

  Huisdieren zijn toegestaan. Wij vragen alleen aan onze huurders om huisdieren niet op de bedden of banken te laten springen en/of slapen.

 • Is er een minimale huurperiode?

  In het hoogseizoen (Juni-September) is de minimale huurperiode 1 week. De huurperiode loopt van zaterdagmiddag 14.00 uur tot zaterdagochtend 10.00 uur.

  Gedurende de rest van het jaar is de minimale huurperiode gesteld op 4 dagen. Ophalen en terugbrengen kan op elke weekdag behalve de zondag.

 • Waar vind ik de algemene voorwaarden?

  De voorwaarden om onze camper te huren vind je in de Algemene voorwaarden. Neem deze vooraf goed door. Wij gaan ervan uit dat de huurder op de hoogte is.

 • Waaruit bestaat de inventaris?

  Bekijk als voorbereiding ook onze inventarislijst en zie wat je eventueel nog zelf mee moet nemen.

 • Hoeveel bagage en spullen mag ik meenemen?

  Onze camper is volledig uitgerust met een inventaris en buitenmeubilair, gereedschap e.d. Dit hoef je dus allemaal zelf niet mee te nemen. Je eigen kleding, zwemkleding, linnen- en beddengoed, daar moet je wel zelf voor zorgen. Zie ook het volgende artikel over hoeveel gewicht je mag meenemen.

 • Kunnen we de camper ook van te voren komen bezichtigen?

  Je bent altijd van harte welkom om de camper te komen bezichtigen. We plannen dan graag een afspraak met je in, zodat we er zeker van zijn dat de camper aanwezig is. Bel ons gerust voor het maken van een afspraak

 • Voor wie zijn de kosten van de brandstof?

  Verbruik van brandstof (diesel) is voor rekening van de huurder. De huurder krijgt de camper met een volle brandstoftank mee en de huurder dient de camper volgetankt te retourneren.

 • Kan ik een auto achterlaten op het parkeerterrein van verhuurder?

  camperhome2go heeft geen eigen of afgesloten parkeerterrein. Je kunt een auto van de huurder en/of bestuurder op een parkeerplaats in de buurt achterlaten. Het achterlaten van een auto van de huurder en/of bestuurder tijdens de huurperiode is geheel voor eigen risico. Het is een openbare parkeerplaats. camperhome2go is niet aansprakelijk voor enige gevolgen die het parkeren van dit voertuig met zich meebrengt (bijvoorbeeld schade of diefstal).

 • Welke landen mag ik met de camper bezoeken?

  Alle landen die op de groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) vermeld staan, mogen met de camper worden bezocht, m.u.v. vooraf door de verzekering en camperhome2go aangemerkte risicogebieden. Twijfelt u over een land? Vraag het ons. De groene kaart wordt standaard meegeleverd met de camper.

  Het is niet toegestaan met de camper wintersportgebieden te bezoeken of de camper te gebruiken voor wintersportdoeleinden. Schade ontstaan in wintersportgebieden of het gebruik van de camper voor wintersportdoeleinden is voor rekening van de huurder.

 • Waar moet een bestuurder van de camper aan voldoen?

  Voor het besturen van de camper is rijbewijs B voldoende. De bestuurder dient ten minste 27 jaar te zijn en 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Niet Nederlandse ingezetenen dienen in het bezit te zijn van een geldig internationaal rijbewijs, dat in het land van herkomst kan worden aangevraagd.  De camper mag alleen bestuurd worden door de vooraf opgegeven bestuurders.

  De bestuurder dient bij het gebruik van de camper alle instructies die door camperhome2go zijn verstrekt op te volgen. De bestuurder dient voorzichtig en veilig met de camper te rijden. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan harder te rijden dan de maximum toegestane snelheid. Wij adviseren een maximum snelheid van 100 à 110 km/u.

 • Kan ik de verhuurperiode na reservering nog verlengen?

  Wij proberen onze planning zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, maar mede doordat wij niet met vaste huurweken werken kan het zo zijn dat er nog dagen vrij zijn. Neem ten alle tijden contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

 • Is de camper voorzien van milieustickers?

  In Duitsland en in Frankrijk geldt dat een camper voorzien moet zijn van milieustickers om stadscentra te mogen binnen rijden. Deze  zogeheten milieuzones zijn ingevoerd om de luchtkwaliteit te bevorderen en de uitstoot van vuile dieselwagens tegen te gaan. Het is daarom in sommige landen voor camper-eigenaren verplicht om een milieusticker op de ruit te hebben als je in deze zones wilt rijden. Als je dit niet hebt, loop je het risico een fikse boete te krijgen als je toch deze zones inrijdt. Indien wij een bon vanwege een overtreding van de milieuregels binnen krijgen die valt in jullie huurperiode zullen wij deze doorberekenen.

  Veel informatie over de verschillende landen vindt je ook op de NKC website. Daar vind je praktische informatie over afwijkende regelgeving, overnachten en wegen en verkeer.

  Voor Duitsland en Frankrijk gelden strenge regels.
  Frankrijk: Onze camper heeft een rode sticker (Cat 4) voor Frankrijk. Dit heeft bepaalde beperkingen voor steden en stadscentra. Lees hiervoor de regels bij de ANWB Houd hier ook rekening mee.
  Duitsland: In Duitsland hebben veel steden een milieuzone waar een milieusticker verplicht is. Vanwege de leeftijd van de camper hebben wij deze sticker niet voor Duitsland Het kan voorkomen dat steden voor bepaalde straten of wijken een dieselverbod of een diesel- en benzineverbod (verbod op bepaalde diesel- of benzinevoertuigen) instellen.
  Spanje: De Spaanse regering is van plan alle 148 Spaanse gemeenten met meer dan 50.000 inwoners en sommige met meer dan 20.000 en de eilanden een milieuzone te laten invoeren in 2023. De milieuzones worden aangeduid met het bord met daarop de milieustickers van toegelaten voertuigen. Voor nu hebben alleen Madrid en Barcelona een milieuzone die alleen toegankelijk is voor voertuigen met een geldige milieusticker. Onze camper heeft deze sticker niet. Ben je in Spanje parkeer dan buiten de stad en neem de fiets.

  Daarnaast heeft u voor Oostenrijk en Zwitserland een tolvignet (Autobahnvignet) nodig. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de huurder. Deze zijn meestal te koop bij benzinestations bij de grenzen. U kunt ze vooraf ook kopen bij de ANWB.

 • Stroomverbruik in de camper. Wat kan er aangesloten worden

  De camper heeft naast de motoraccu een huishoudaccu. De huishoudaccu wordt geladen tijdens het rijden, door de camper aan te sluiten op het elektriciteitsnet en deels d.m.v. het zonnepaneel op het dak. De praktijk leert dat je wel 3 dagen vooruit kunt zonder “wal” stroom en zonder te rijden. Let wel koffiezetten en waterkoken op elektra verbruikt heet veel accustroom.

  Op de meters bij het controlepaneel kun je altijd de lading van de accu controleren.

  Als je op een camperplaats of een camping staat, dan kun je de camper aan het 220 V netwerk koppelen met de aanwezige snoeren en verlengkabels. Dan kun je ook met een gerust hart het koffiezetapparaat en/of waterkoker  gebruiken.

  Omvormer 12v/230v (niet aanwezig in de camper)

  Een omvormer met gemodificeerde sinus geschikt voor het gebruiken en laden van elektrische apparaten zoals een boormachine, een laptop, een telefoon of een camera (deze omvormer is niet in de camper aanwezig). Wil je een omvormer gebruiken zorg dan dat de input van deze converter 12V is en maximaal 180 watt. De output bestaat meestal uit één 230V standaard stopcontact.

  1. Sluit de omvormer aan op de accu van de camper via de 12V output sigarettenaansteker plug.
  2. Lichte apparatuur, zoals de opladers van een telefoon of een laptop kunnen prima op een omvormer draaien, als er geen 230V beschikbaar is. Hier kunnen echter geen zware apparaten op aangesloten worden zoals een haardroger, waterkoker etc.
 • Hoe hoog is het brandstofverbruik van de camper?

  Zeker bij een lange reis is het van belang om het verbruik van de camper te weten. Onze camper verbruikt tussen de 1 op 11 km  en  1 op 7 km. Wat een verschil zult je denken. Dit heeft alles te maken met het rijgedrag …

  Op de snelweg haalt de camper wel 135 km/u. Lekker snel, maar dan is het brandstofverbruik ook enorm. Hoe harder je rijdt, hoe hoger het verbruik. Bij een snelheid van 90 tot 100 is hij redelijk zuinig: 1 op 10/11. Wij zelf rijden over het algemeen 100 km/u, relaxed en goedkoper.

  Hogere toeren betekent ook een hoger verbruik. Wil je zuinig zijn, druk dan rustig het gaspedaal in en probeer hogere toeren vermijden.

  Ook het gewicht is van belang. Het legen van de vuilwatertank voordat je aan een lange rit begint. En een niet tot de nok toe vullen van de schoonwatertank scheelt toch gauw 100 tot 150 kg, en dus ook brandstof. Daarom krijg je de camper mee met maar een kleinere hoeveelheid (ongeveer 1/3) schoon water; meestal begint de vakantie met een lange rit. Zorg ook dat de toiletcassette leeg is voordat je op pad gaat.

 • Heeft de camper Airco?

  Onze camper heeft alleen Airco in de cabine, niet in het woongedeelte. Onze camper heeft in het woongedeelte twee dakluiken en rondom ramen die open gezet kunnen worden. Tijdens zoele nachten kan zo toch een lekkere luchtdoorstroming zijn.

 • Kunnen (klein)kinderen mee?

  Ja dat kan. Onze camper is ingericht voor 2 volwassenen en één (klein)kind kan eventueel mee. Voor hele kleine kinderen is het noodzakelijk om een autozitje mee te nemen, die kan middels een van de twee 3-puntgordels veilig vastgezet worden. Het zit je kan omgebouwd worden tot een éénpersoonsbed.

camperhome2go gewoon genieten


Navigatie
Contact


W: www.camperhome2go.nl
E: bericht@camperhome2go.nl
Weezenhof 7117
6536 BR Nijmegen
T: (06) 4280 3395


© 2019 camperhome2goType hier jouw zoekwoorden